Elke gemeenschap leeft, groeit, doet ervaringen op, verandert de omgeving, laat sporen en herinneringen na, … .

Als heemkundige kring bestuderen wij de lokale leefomgeving waar wij leven, wonen en werken. Onze aandacht gaat naar hoe onze leefomgeving er momenteel uitziet, maar ook hoe zij zich in vroegere tijden ontwikkelde en geëvolueerd is tot hoe zij er nu uitziet.

Wij hebben daarbij aandacht voor geschiedenis in het algemeen en voor de lokale en regionale geschiedenis in het bijzonder. De andere activiteiten van Velpeleven zijn: volkskunde en folklore (reuzen), toneel, brood bakken in de houtoven, wandeltochten, reizen in binnen- en buitenland, onderhoud van de kruidentuin van Kwabeek, kennis en behoud van roerend en onroerend erfgoed, familiekunde, natuurbehoud, fauna, flora, tentoonstellingen, dia- en filmavonden, voordrachten, concerten, enzovoort. Velpeleven geeft ook regelmatig publicaties uit en 4 keer per jaar verschijnt een interessant en mooi geïllustreerd tijdschrift.

Een betere kennis van het verleden moet ons toelaten om de huidige samenleving beter te begrijpen. Dat zal er hopelijk ook toe bijdragen dat wij de waardevolle elementen van onze eigenheid en identiteit beter waarderen en respecteren. Zowel ons onroerend erfgoed als ons roerend of cultureel erfgoed dient gewaardeerd en gekoesterd te worden.

LID WORDEN ?

Het lidgeld voor 2019 bedraagt:

  1. € 18 voor leden die in Boutersem wonen en het tijdschrift ontvangen door bemiddeling van een wijkverantwoordelijke;
  2. wie het tijdschrift ontvangt via de post, dus met adresetiket, betaalt € 21, wat overeenkomt met de gewone abonnementskost verhoogd met de portokosten;
  3. steunende leden betalen minstens € 25 €.

 

Daarvoor krijgt u viermaal per jaar het tijdschrift ‘Velpeleven’. Daarin staan de uitnodigingen en verslagen van de activiteiten van het jaarprogramma, evenals allerlei interessante artikels over onze lokale geschiedenis en heemkunde. Alle activiteiten worden voortschrijdend en schematisch opgesomd op het achterste kaftblad van het tijdschrift.

Heeft u suggesties i.v.m. activiteiten of initiatieven die u zouden kunnen boeien, neem dan contact op met een bestuurslid van uw vereniging. De coördinaten worden vermeld op de eerste binnenbladzijde van het tijdschrift.

Ook artikels voor het tijdschrift i.v.m. lokale geschiedenis en heemkunde worden in dank aanvaard.

 

Maak het uzelf en ook ons gemakkelijk 
door het passende bedrag (zie hierboven) over te schrijven op de bankrekening van de Heemkundige Kring Velpeleven Boutersem v.z.w.
IBAN: BE26 7343 9907 9429 BIC: KREDBEBB met vermelding ‘Lidgeld 2017’.

 

Wil je snel geïnformeerd worden over bijkomende informatie die belangrijk is voor je lidmaatschap ? Stuur dan je e-mailadres naar Velpeleven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Velpeleven interactief