Arenbergtentoonstellingen

Uitstappen
Datum: donderdag 20 december 2018 14:00 - 17:30

Locatie: Universiteitsbibliotheek Leuven  |  Plaats: Leuven, België

Ons bezoek start om 14 uur in de Universiteitesbibliotheek (Monseigneur Ladeuzeplein 21) met de tentoonstelling "Adellijk wonen.  Het kasteel in Heverlee van Croÿ naar Arenberg". Deze tentoonstelling vertelt de uitzonderlijke geschiedenis van het indrukwekkende Arenbergkasteel te Heverlee (foto hierboven) en zijn interieur, gedocumenteerd via vele prachtige prenten, tekeningen, waardevolle boeken en manuscripten uit binnen- en buitenlandse collecties, maar ook uit privécollecties die zelden of nooit aan het publiek getoond werden.

Een gids zal ons de nodige toelichting verstrekken.  Echt wel een aanrader!  Dit bezoek eindigt om 15:30 uur.

Daarna begeven we ons naar het dichtbijgelegen museum M (Leopold Vanderkelenstraat 28) waar we om 16 uur de tentoonstelling "Macht en Schoonheid. De Arenbergs" bezoeken.  We maken er kennis met het wel en wee van de befaamde familie Arenberg, die sinds de 17de eeuw deel uitmaakt van de hoge Europese adel.  Je komt er meer te weten over hun politieke en militaire invloed, hun economische betekenis, hun kosmopolitische levensstijl en hun bijzondere interesse voor kunst en cultuur.

Een gids laat je kennismaken met de familie aan de hand van kunstwerken en nooit eerder getoonde stukken uit binnen- en buitenland.  Einde van het bezoek is voorzien om 17:30 uur.

Iedereen zorg zelf voor vervoer tot Leuven (bus, trein, wagen, ...).  Er is bv.  een Lijnbus 280 aan de Rijkswachtkazerne (richting Leuven om 13:20 uur) met aankomst aan de Bondgenotenlaan/Jan Stasstraat om 13:40 uur.  Wie meer tijd wenst vertrekt 30 min. eerder.

De deelnameprijs voor ons bezoek bedraagt 21 € per deelnemer (combiticket + gids).  Het combiticket ontvangt u ter plaatse.

 

HOE DEELNEMEN ?

Schrijf zo snel mogelijk in door storting van 21 € per deelnemer op het rekeningnummer van Velpeleven BE26 7343 9907 9429 met vermelding "Arenberg".  Het aantal deelnemers is beperkt tot 25.  Meer kan echt niet!  Voor zover er nog plaats is kan inschrijven tot 8 december 2018. Noot:  In tussentijd werden alle plaatsen reeds ingenomen.

 

Adres
Monseigneur Ladeuzeplein 21
3000 Leuven, België

 

Alle datums


  • donderdag 20 december 2018 14:00 - 17:30

Velpeleven interactief